Streekvervoer Vechtdal ernstig verstoord door staking

Streekvervoer Vechtdal ernstig verstoord door staking

Door William Teerlinck

DEDEMSVAART - Van de vijfendertig bussen reden er vanmorgen maar vijf de weg op vanuit de remise van het busstation aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart. Het is het begin van een driedaagse OV-staking door de chauffeurs die lid zijn van de vakbond FNV.

"Chauffeurs zijn ontevreden over de huidige CAO", zegt Jan Speelman, Kaderlid van de FNV. "Wij willen een aanpassing ervan, meer loon, meer   personeel en werkdrukverlaging, het ziekteverzuim is boven de 20%."

De enkele reiziger die niet op de hoogte was van de actie op het busstation -en op weg was naar Deventer- kon wel begrip opbrengen voor de staking: "Ik hoorde via de media wel iets over de onvrede van de chauffeurs, dat ze meer salaris willen en teveel uren maken, ik vind het wel jammer dat ik vandaag niet kan reizen maar neem ze het niet kwalijk", klonk het.

De vestigingsmanager van het busstation Dedemsvaart wilde desgevraagd niet reageren op onze vragen, maar verwees naar de communicatieafdeling van het vervoersbedrijf Keolis in Deventer.