Wethouder Breukelman krijgt snoeischaar

Wethouder Breukelman krijgt snoeischaar

Door Watsina Dijkstra (foto William Teerlinck)

DEDEMSVAART -Een aantal aanwonenden  en gebruikers van het Zuiderbos in Dedemsvaart overhandigden tijdens herfstachtige weersomstandigheden maandagmiddag een petitie die door 171 personen was ondertekend,  aan Wethouder Martijn  Breukelman .

Hij was speciaal uit Hardenberg gekomen om de klachten aan te horen. De snoeischaar die hij kreeg van initiatiefnemer Gerrit Hartholt was veelzeggend.

Buurtbewoners waren  ontstemd over de aanpak van het uitdunnen van het bos en hoe het bos na de werkzaamheden is achtergelaten door de uitvoerder afgelopen zomer. Ze vonden dat het bos niet was goed onderhouden. Ook de communicatie daarover vonden ze ver onder de maat.

Wethouder Breukelman luisterde meer dan 45 minuten lang naar een serie op en aanmerkingen van de aanwonenden en gebruikers van het Zuiderbos.

Concrete toezeggingen deed hij niet. ,, Er is intussen al iets gebeurd in het bos naar aanleiding van de klachten .  Snoeiwerk is gedaan, paden zijn beter begaan gemaakt. ’’

De andere punten, de status van een parkbos , wat extra voorzieningen en een betere communicatie over eventuele werkzaamheden in het bos worden meegenomen .

Na afloop waren er positieve reacties te horen over het gesprek met de wethouder.  Ze hopen dat er toch iets gaat veranderen.