Wilgen knotten
Foto: Nico Kloek - NWD

Natuurwerkdag op 4 & 5 november 2022, doe mee.

VECHTDAL - Samen buiten aan de slag en een bijdrage leveren aan jouw groene omgeving? Dat kan op vrijdag 4 en zaterdag 5 november 2022 tijdens de Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersdag in het groen. Ontspannend, gezellig en gezond!

Biodiversiteit, of wel de soorten rijkdom van planten en dieren, is voor ons mensen van levensbelang. Het zorgt voor de zuurstof die we inademen en een gezonde bodem voor de productie van ons voedsel. De laatste decennia is de soorten rijkdom in de Nederlandse natuur met maar liefst 70% afgenomen. En zo'n 40% van de soorten in ons land staat op de Rode Lijst (bron: CLO).

Bijdragen aan het herstel van onze biodiversiteit? Doe dan mee aan de Natuurwerkdag!  In het Vechtdal: van wilgen knotten tot afval opruimen Dit jaar staat de Natuurwerkdag in het teken van klimaat en biodiversiteit. De klussen die je kunt doen, dragen bij aan een betere leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. Inmiddels zijn er al 45 kluslocaties in Overijssel aangemeld. Zo kun je in het Vechtdal wilgen knotten op landgoed Huis den Berg (Dalfsen), boompjes/struiken verwijderen op natuurterrein Beerze, snoeien en afval opruimen op landgoed Eerde (Ommen) en takkenrillen maken op de Struinwaard (Berkum, bij Zwolle).

Kinderen & jeugd betrekken bij werk in de natuur

Tijdens deze 21ste editie van de Natuurwerkdag is er ook weer aandacht voor de natuurwerkers van de toekomst; op vrijdag 4 november doen verschillende basisscholen mee aan de Natuurwerkdag. Ook op 5 november worden op veel locaties speciale kinder- of jeugdwerkzaamheden georganiseerd, zodat het hele gezin mee kan doen.

Wil jij samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag en zo bijdragen aan een groene omgeving en meer biodiversiteit? Kijk dan op natuurwerkdag.nl voor meer informatie over activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan. https://www.natuurwerkdag.nl