Reddingshond stichting Sirius reddingshonden

Stichting Sirius reddingshonden komt vertellen in het verhalencafé

NIEUWLEUSEN - Zoeken doe je met je neus,tenminste, als je een hond bent. Dat is het thema van het verhalencafé op 26 oktober aanstaande in Kulturhuus De Spil in Nieuwleusen.

Op woensdag 26 oktober om 20.00 uur houdt de stichting Sirius reddingshonden een presentatie in het Verhalencafé in de Spil te Nieuwleusen. De faam van de hondenneus is wel bekend, er zijn veel verschillende manieren waarop deze neus de mens kan dienen. Eén daarvan is bij het redden van mensen en daarover gaat de presentatie die door de medewerkers en honden van de Stichting Reddingshonden Sirius gegeven wordt.

In een presentatie van ruim een uur wordt vertelt over de reddingsacties en hoe belangrijk de hond en zijn reukorgaan daarbij is. Er wordt verteld hoe een reddingsactie uitgevoerd wordt en wat daarbij allemaal komt kijken. Er zijn reddingsacties op het water maar ook in ingestorte gebouwen. Ook helpt de stichting met zoeken naar slachtoffers in het bos of de weilanden. Welke soort honden zijn geschikt voor dit reddingsoperaties. Natuurlijk zijn de reddingshonden ook aanwezig.

De presentatie wordt gegeven door een medewerker van Sirius met 24 jaar ervaring in het reddingshondenwerk in binnen- en buitenland. Hij beantwoord ook graag alle vragen.

De entree is gratis en iedereen is van harte welkom. Tevens is er na afloop gelegenheid om na te praten en te borrelen in het grand café van De Spil.

Meer info over de stichting reddingshonden https://reddingshondensirius.nl/