Cheque van BBG voor Hospice Hardenberg

Banthums BierGenootschap verrast Hospice Hardenberg met gift

BERGENTHEIM - Donderdag 13 oktober kwam het Banthums BierGenootschap (BBG) op bezoek in Hospice ’t Huis aan de Vecht die midden in een grootschalige verbouwing zitten.

De mannen kwamen de opbrengst van hun nieuwe biertje; BBG’s Blondje overhandigen. Het Biergenootschap promoot niet alleen de biercultuur in al haar facetten maar de mannen staan ook midden in de samenleving en dus besloten zij om de verkoopopbrengst van dit nieuwe biertje ten goede te laten komen aan het Hardenbergse hospice.

De hospice Vrienden Ria van Duiven en Aad Kolthof waren blij met prachtgebaar. Aad gaf een korte toelichting over de verbouwing. “Een kostbare verbouwing waarbij we maximaal inzetten op comfort en huiselijkheid voor onze gasten”.

“In het hospice werken enorm veel gemotiveerde vrijwilligers en wij zijn dan ook erg trots op het mooie werk dat zij verrichten” zegt Ria. We hopen straks met een extra gastenkamer nog beter te kunnen voldoen aan de vraag naar een plekje in het hospice”.

De mannen van het biergenootschap waren duidelijk onder de indruk. “We vinden het hospice een geweldig initiatief” zegt Jan Ophof. “Een organisatie die met zoveel vrijwilligers werkt om de zorg voor terminaal zieke mensen zo goed mogelijk te organiseren en hun verblijf zo aangenaam mogelijk te maken verdient alle steun”.

Hierna overhandigde hij de Vrienden een prachtige cheque van maar liefst € 1.740 “Een geweldig bedrag waar we heel erg blij mee zijn” zegt Aad die de cheque dankbaar in ontvangst nam. Fijn dat we vanuit het Banthumse BierGenootschap zo’n prachtige steun in de rug krijgen”.