VECHTDAL – Op zaterdag 18 september is de World Cleanup Day. Tijdens deze wereldwijde opschoondag komen ruim 180 landen in actie voor een schonere omgeving.

Een schonere wereld begint in je eigen buurt. Daarom rekenen we op jou. Misschien willen je buren ook wel een handje helpen! Zo werken we samen aan een schonere leefomgeving. Nu al zin om mee te helpen aan de grootste jaarlijkse opschoonactie ter wereld? Zet je actie of gebied meteen op de kaart!

Wil je ook bijdragen aan een structurele oplossing voor het zwerfafvalprobleem? Lees hier alles over het belang van het registreren van het zwerfafval dat je vindt met behulp van de Litterati-app. Vul de uitdagingscode NL2021 in op de app en ga de uitdaging aan.

In onze Supportershop vind je allerlei handige materialen die het opschonen makkelijker kunnen maken. Denk aan handschoenen, een grijper of afvalzakken. Zo maak je veilig schoon.

e kunt ook namens een bedrijf een actie of gebied aanmaken op onze kaart. Alleen als we de handen ineenslaan, wordt Nederland écht schoon. Nederland Schoon zet zich daarom in voor waardevolle samenwerkingen met bedrijven. Groot of klein, iedereen kan meedoen!

In Nederland is Plastic Soup Foundation initiatiefnemer van World Cleanup Day. Nederland Schoon draagt hier graag aan bij.