Winst voor Schillemans en Hoekstra

OMMEN - De eerste internationale springparcoursen op CSI Ommen zijn verreden door de CSI1* ruiters op 1.20m en 1.30m niveau. Een mooie warming-up voor het evenement, want donderdag tot en met zondag worden de parcoursen steeds wat hoger voor de paarden. Stan Schillemans en Marit Hoekstra begonnen woensdag 3 juli alvast met winst, waarna de tuigpaard- en menavond van start kon gaan.

Bij Marit Hoekstra en Specialist (Skyros) begon de zon te schijnen in de prijsuitreiking om de 1.20m Horseshoe Bend Sales Prize, maar het was overwegend een natte dag. Stan Schillemans liep als zoveel ruiters een natte rijbroek op in de 1.30m ABN Amro Prijs. Hij won de rubriek met 86 ruiters met zijn vlugge merrie Winx du Vlist Z (Warrant), die hij sinds januari onder het zadel heeft.

“Een goed begin van de week”, lacht de 19-jarige Stan Schillemans, die niet veel internationaal start maar een concours als CSI Ommen niet wilde laten schieten. “Ja altijd gezellig hier en mooi rijden. Als mijn merrie nul springt, weet ik dat ik vooraan meedoe. Zo vlug is ze.”

Stan Schillemans is net klaar met zijn VWO en verlaat CSI Ommen op vrijdag even om zijn diploma op te halen. “Op die dag heb ik toch geen wedstrijd, dus dat past in het programma. Ik wil ‘International Business Administration’ in Amsterdam gaan studeren. Nee, ik denk niet dat ik later m’n geld ga verdienen in de paarden, maar ik wil wel blijven rijden op niveau! Ik moet nog even zien hoe ik dat straks ga combineren met de studie”, lacht hij.

Ondertussen geeft Stan Schillemans zijn ogen goed de kost op het internationaal concours. “Ik heb maar één paard mee, dus alle tijd om mee te kijken met de hogere rubrieken. Ik vind het altijd interessant om te kijken hoe andere ruiters te werk gaan en hoe ze hun paarden losrijden. Dus ja, je kan me regelmatig op het voorterrein vinden.”

CSI Ommen krijgt komende dagen grote namen aan de start en er zijn er zelfs wat bij die dit evenement hebben gekozen als voorbereiding op de Olympische Spelen, zoals Daniel Coyle uit Ierland, pupil van Jeroen Dubbeldam, met zijn toppaard Legacy.

Voor donderdag 4 juli staan vijf internationale rubrieken tot en met 1.50m niveau op de planning en de presentatie van de veilingpaarden. Bekijk het programma op www.csiommen.nl

Top-5 CSI1* 1.20m Small Tour Horseshoe Bend Sales Prize:

1. Marit Hoekstra, Specialist (Skyros) 2. Dhidey Hulshof, Nella V/D Havan (Contadoro van de Helle)

3. Elizaveta Minina, Diamond League (Diamant de Semilly)

4. Britt Hengeveld, Leejantien (Mylord Carthago)

5. Nina Houtzager, Flippa D'Elle (Flipper D’Elle)

Top 5 CSI1* 1.30m Medium Tour ABN AMRO Prize:

1. Stan Schillemans, Winx Du Vlist Z (Warrant)

2. Conan Wright, Lafayette (Grandorado TN)

3. Jose Woldring-Walker, Charleyna VI VI (Harley)

4. Jules de Bruijn, India (Balou du Rouet)

5. Lars Schröder, Colando 21 (Conthargos)

  • Bron: Wendy Scholten