Cultuur in Actie!

Erwin Nyhoff op de bres voor cultuur (met audio)

BINNENLAND – Terwijl singer-songwriter en streekgenoot Erwin Nyhoff in zijn Cadillac de Ville van 1958 onderweg was naar Brabant voor een kleinschalig optreden, spraken wij met hem over de nationale ketendemonstratie Cultuur in Actie! die zeven dagen lang via een livestream was te volgen. Een digitaal Malieveld, maar dan voor de culturele sector.

De initiatiefnemers, waaronder actrice Johanna ter Steege (onder meer De beentjes van Sint-Hildegard en Hanna van Hendrik), roepen de politiek op om na de coronapandemie samen met de sector lange-termijn-oplossingen te creëren. Tijdens de stream zijn geluiden uit de sector verzameld die samen één luide stem vormen die opkomt voor cultuur. Het doel? Bredere financiële ondersteuning vanuit de politiek én zorgen voor bewustwording dat cultuur geen vrije tijd is, maar van levensbelang. Wie de sector een warm hart toedraagt kan z’n stem laten horen op Cultuur in Actie!

Terug naar Erwin Nyhoff. In het gesprek laat hij zijn gevoel spreken en verwoordt daarmee de collectieve stemming binnen de culturele sector.