Vechtdal TV autorodeo Nieuwleusen

Oranjefeesten op laag pitje

NIEUWLEUSEN/OUDLEUSEN - De Oranjefeesten in Oudleusen gaan dit jaar niet door. Door de aanhoudende corona maatregelen heeft de Oranjevereniging dit besluit moeten nemen. 

Het bestuur schrijft op Facebook: "Als bestuur zijn wij van mening dat met de huidige regels omtrent corona het onverantwoord is om het feest te organiseren. De regels geven ons geen ruimte om een feest te organiseren op de manier waarop wij graag een Oranjefeest vieren."

Ook in Nieuwleusen dit jaar geen grote feestweek. Alleen enkele onderdelen voor de jeugd zullen doorgang vinden.  "In de huidige situatie kunnen bij evenementen in de buitenlucht maximaal 750 bezoekers worden toegelaten. Voor de grootte van ons evenement is dit een onhaalbaar aantal. Wij organiseren een feest voor en door Nieuwleusen, maar met dit maximale aantal bezoekers is dit doel simpelweg niet te halen. Wij gaan niet kiezen wie wel en wie er niet mag komen, zo voelt een feest geven niet fijn." laat de organisatie weten op hun site.

De enige activiteiten die dit jaar in Nieuwleusen wel georganiseerd zullen worden zijn: versierde straten wedstrijd, voorstelling van Bultje voor de peuters en kleuters in De Spil en de Kinderspelen op vrijdag op het evenemententerrein.

Men houdt nog wel een slag om de arm. Mocht blijken dat de mogelijkheden voor een feest toch weer groter worden, dan wordt er alsnog gekeken naar een kleinschalige opzet met live muziek in de openlucht. Dus geen autorodeo of oldtimerrit vanuit Nieuwleusen.