Korfbalvereniging d’ Ommerdieck bestaat 45 jaar

NIEUWLEUSEN - Korfbalvereniging d'Ommerdieck bestaat 45 jaar, het feest ter ere van het 45 jarig jubileum wordt op 1 juli gevierd na afloop van de veldcompetitie.

De veldcompetitie is nog in volle gang en daarvoor reisde het eerste team af naar de Krim om het tegen Centrum 1 op te nemen. De thuis wedstrijd was erg moeilijk en d’Ommerdieck verloor met 8 tegen 10.

Deze zaterdag stond er een heel ander team in het veld. Door allerlei omstandigheden misten er een paar basis spelers. Dit werd opgelost door spelers van het tweede team, die al vroeg in de middag in Elburg hun wedstrijd speelden. Toch was het wennen aan elkaar, zoals Gerja Eykenaar, die normaal met Jasper Batterink samen speelt en nu met Jasper Ekkelenkamp.

In de eerste helft miste d’Ommerdieck een paar kleine kansjes, maar kon het tempo van Centrum niet bijhouden. Na 4-0 maakte Gerja Eykenaar het eerste doelpunt voor d’Ommerdieck. Centrum bleef vlot scoren, zodat de ruststand 10-1 was.

In de tweede helft werd het spel wat beter bij d’Ommerdieck en werd er zelfs nog gescoord. Gert Timmerman schoot gelijk na rust raak 10-2. Bij d’Ommerdieck werd er goed gecombineerd, waar helaas geen doelpunten uitkwamen. Na 12-3 en 15-4 bleef Centrum maar schieten en doelpunten maken. Het werd 20-4 . Gerja Eykenaar verzilverde een strafworp 20-5 en gelijk daarna schoot Carlijn Haan een doorloopbal raak. 20-6. De eindstand was 21-6.

Doelpuntenmakers : Gerja Eykenaar 2x, Robert Batterink 2x, Gert Timmerman en Carlijn Haan.

Zaterdag 10 juni speelt d’Ommerdieck thuis om 15.00 uur tegen Wit Blauw 5 uit Kampen.