Ga mee 'OpStap' in natuurgebied Beerze

BEERZE - Dinsdagavond 27 juni verzorgt Landschap Overijssel een excursie in de serie ‘OpStap’ in natuurgebied Beerze. Onder leiding van twee gidsen maakt u een prachtige wandeling van ongeveer twee uur in dit gevarieerde gebied. Tijdens de wandeling is er aandacht voor natuurverschijnselen en de cultuurhistorie van het gebied. De wandeling start om 19.00 uur en duurt ongeveer 2 uur.

Beerze

Het natuurgebied Beerze, in de gemeente Ommen, is zo bijzonder omdat hier veel landschapstypen bij elkaar komen: rivierlandschap, (stuif) duintjes, essen, beschermd dorpsgezicht met kamduin, stuifzanden, natte- en droge heide, veenputten, bos en zogenaamde “nieuwe natuur”, elk met zijn eigen specifieke flora en fauna. Samen met de natuurgids loop je door en langs een aantal van deze landschapstypen en kun je genieten van de schitterende planten – en dierenwereld. De gids zal je hier alles over vertellen en je hebt ook volop de gelegenheid om vragen te stellen. Goed wandelschoeisel is aanbevolen voor deze excursie.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 20 personen.

Kosten

De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 3,- per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Ben je nog geen donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf € 2,- per maand. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Kijk voor meer ‘OpStap’ excursies op www.landschapoverijssel.nl/opstap2023