Ada's Hoeve weer bomvol met scouts

Ada's Hoeve weer bomvol met scouts

Door Bart Nijstad

OMMEN - Ada's Hoeve staat in Ommen vooral bekend om de padvinders camping, zeg maar scouting. Met hemelvaart zal het weer vol lopen met allerlei scouts uit Nederland die zich voorbereiden op de World Scout Jamboree, die deze zomer plaatsvindt in Zuid-Korea. Er gaan ongeveer 2000 jongeren naar Zuid-Korea en gaan zich in Ommen voorbereiden op deze onvergetelijke tocht.

Deze zomer vertrekken ruim 2000 Nederlandse scouts naar Zuid-Korea voor de World Scout Jamboree, een internationaal Scoutingkamp dat eens in de vier jaar in een ander land wordt georganiseerd waar ruim 45.000 scouts uit meer dan 150 verschillende landen samen komen. Dit Hemelvaart weekend komen de Nederlandse jongeren voor het eerst allemaal bijeen om elkaar nog beter te leren kennen en de laatste voorbereidingen te treffen.

Het programma van dit weekend, het contingentskamp, bestaat uit de laatste voorbereidingen voor de reis en het verblijf in Zuid-Korea. Daarbij ligt de nadruk op culturele verschillen en uitwisseling. Ook is er ruimte voor kennismaking met de andere deelnemers uit Nederland en het samen aangaan van buitensport- en samenwerkingsuitdagingen. Daarnaast is er tijd voor een feest en een spectaculaire opening en sluiting. Na dit weekend is iedereen klaar om naar Zuid-Korea te vertrekken en is de voorbereidingsperiode van ruim anderhalf jaar afgerond.