Vechtdal TV - Leon Stolte motorsport

NIEUWLEUSEN - Het had een mooi raceweekend voor Leon Stolte moeten worden op de Nürburgring maar het liep anders.

Het liep goed in de vrije training op de vrijdag. Zaterdag in de twee kwalificaties voor het International Dutch Championship werden de rondetijden al maar beter op het mooie heuvelachtige circuit in de Eifel. Zijn beste rondetijd, 2.08.442, was goed voor een negende plaats. Leon zou ook nog meerijden in twee races om de BeNeLux Trophy, een gecombineerde race met Supersport en Superbike rijders uit de Benelux.

Zaterdag tegen het eind van de middag ging het licht op groen voor de eerste wedstrijd en kon Leon de negende positie vasthouden in de eerste ronde. Met steeds betere rondetijden ontspon zich een mooi gevecht om de achtste plaats met Selwin Hamden. De snelste ronde die op het pitbord kwam te staan was na ronde vijf in 2.06.330. Leon moest in de laatste twee ronden Hamden iets laten gaan op het 5148 meter lange circuit. De voorsprong op de achter hem liggende Anne van Galen was ruim 6 seconden, die vormde dus geen bedreiging meer. Uiteindelijk finishte Leon als achtste doordat Jorn Hamberg terugviel door een val.

Zondag iets over negen ging een eerste race om de BeNeLux Trophy van start. De baan was droog en de start van Leon tussen al het Superbike geweld was goed. In de derde ronde ging het mis en maakte Leon een schuiver, hetgeen einde race voor Leon betekende. Aangezien hij aan deze schuiver een handblessure over hield moest hij de tweede IDC race en de BeNeLux Trophy race aan zich voorbij laten gaan.