Vechtdal TV - woonzorgcentra
Foto (Saxenburgh): Bewoners van woonzorgcentrum Saxenburgh ’t Vlierhuis in Ommen genieten vanaf het balkon van het steltentheater.

Bewoners woonzorgcentra genieten van kleurrijk theaterspektakel op stelten

 OMMEN - “Kiek toch, machtig mooi”. “Knap dat ze zo kunnen dansen op die stelten”. “Wat een prachtige kleuren”. De bewonderende kreten waren niet van de lucht.

Bewoners van de Saxenburgh woonzorgcentra ’t Vlierhuis, Oldenhaghen en Nijenhaghen in Ommen genoten dinsdag met volle teugen van het kleurrijke stelten- en straattheater van SamShine.

De coördinatoren van de wijksteunpunten van de drie Saxenburgh ouderenzorglocaties in Ommen hebben de handen ineengeslagen om de bewoners een onvergetelijke middag te bezorgen. Mede dankzij de extra gelden vanuit Waardigheid en Trots konden zij een optreden laten verzorgen door het professionele Samshine Theatre. De bewoners genoten met volle teugen van een kleurrijke en betoverende act ‘Paradijsvogels’, opgevoerd door steltenartiesten in de tuinen van ’t Vlierhuis, Oldenhaghen en Nijenhaghen. Zij werden meegevoerd in een wereld waarin dans, muziek, beweging en fantasie samenkomen.

“Dat ik dit mag meemaken”, verzuchtte een bewoner. Wijksteunpuntcoördinator Renate Brunsman: “Wij hopen dat Saxenburgh de bewoners een unieke beleving heeft bezorgd en dat wij een beetje kleur hebben gebracht in hun leven, na een intense periode.” Meer weten over wonen met zorg bij Saxenburgh? Neem contact op met bureau Zorgcontact. https://www.saxenburgh.nl/algemeen/316/zorgcontact