Hardenberg zoekt plekken voor opvanglocaties Oekraïense ontheemden

HARDENBERG - De gemeente Hardenberg is op zoek naar ruimte voor 2 tot 3 tijdelijke opvanglocaties voor Oekraïense ontheemden. Inwoners kunnen meedenken over plekken waar grotere opvanglocaties voor 100 tot 150 mensen mogelijk zijn. Het gaat bijvoorbeeld om een leegstaand gebouw of een braakliggend terrein. Plekken kunnen aangedragen worden via www.hardenberg.nl/oekraine.

Het aantal Oekraïners dat naar Nederland komt neemt nog steeds toe. Elke gemeente in Nederland moet voor extra opvangplekken zorgen. In de gemeente Hardenberg moeten er meer dan 400 plekken voor Oekraïense ontheemden bijkomen.

De gemeente vraagt de inwoners om mee te denken over plekken waar grotere opvanglocaties voor 100 tot 150 mensen mogelijk zijn. Het gaat bijvoorbeeld om een leegstaand gebouw of een braakliggend terrein. Nutsvoorzieningen moeten aanwezig zijn. Ook moet de plek op redelijke loop- of fietsafstand liggen van voorzieningen. Hebt u of weet u een geschikte plek? Meld dit dan via het formulier op www.hardenberg.nl/oekraine. Of bel naar 14 0523.

Wanneer een plek geschikt is, gaan de gemeente met de buurt, het dorp en plaatselijk belang in gesprek om samen vorm en inhoud te geven aan de opvanglocatie.