Bruchterveld duwt Kloosterhaar richting de vierde klasse

KLOOSTERHAAR - Na de houdini-act van vorig jaar, lijkt er dit seizoen op dat Kloosterhaar aan het eind van de rit terug keert naar de vierde klasse. Bij de kleine dorpsclub zijn ze er niet rouwig om. Zwier Ekkel die de mooie jaren van Erik Drenthen en Derian Reinders heeft meegemaakt vindt het niet erg. ,, Er is te weinig kwaliteit en het is niet anders." Ook clubicoon Erik Drenthen die nog wekelijks een balletje trapt in het tweede kijkt er niet vreemd van op, kijkend naar het scorebord. ,, Het is niet anders, we hebben mooie jaren gehad. Er is gewoon te weinig kwaliteit."

Bruchterveld dat sterk aan het seizoen begon met zes zeges in zeven wedstrijden is wat terug gezakt. Leider Bert Godeke heeft dat ook gezien. ,, In het begin leefden we boven onze stand. Nu staan we een beetje op de plek waar we horen te staan. Met een zesde plek zijn we meer als tevreden."

Deze middag is goed voetbal op de toendra niet mogelijk, dus is het een wedstrijd met veel lange ballen, die meestal niet aankwamen. Bruchterveld voetbalt wel wat makkelijker en weet het doel vier keer te vinden. Bij Kloosterhaar raken ze wel een paar de lat, dus komt de vierde klasse wel een stuk dichterbij. Met zeven schamele punten is het gat met Mariënberg tien punten. Bruchterveld schaft zich door de 0-4 weer wat lucht. Julian Smit, Luc Groeneveld voor rust en Tom Odink (via een verdediger) en Jorben de Lange zetten de eindstand op het bord.  Voor de nieuwe coach Richard Tempelman ligt er een mooie klus te wachten. ,, Een stapje terug hoeft niet altijd erg te zijn." 

Bart Nijstad