Alzheimercafé maandagavond 20 maart a.s.

NIEUWLEUSEN - Op maandagavond 20 maart 2023 is er Alzheimer Café in Partycentrum Het Witte Peerd, Westeinde 5, 7711 CH Nieuwleusen. Mensen met (vermoeden van) dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere geïnteresseerden zijn dan van harte welkom. Om 19.30 uur start het programma en de koffie staat vanaf 19.00 uur klaar. De avond duurt ongeveer tot 21.00 uur.

Deze bijeenkomst staat in het teken van ‘Slimme Hulpmiddelen’’. Kleine aanpassingen in huis kunnen er voor zorgen dat je naaste met dementie langer thuis kan blijven wonen. Het stimuleert de eigen regie en zorgt voor meer overzicht zodat iemand bepaalde dingen zelfstandig kan blijven doen. Er zijn steeds meer apparaten, robots en voorwerpen op de markt die het leven zo makkelijk mogelijk maken. Soms moet er zóveel dat je het overzicht kwijt raakt.

Deze avond worden verschillende mogelijkheden besproken voor slimme hulpmiddelen in de thuissituatie.

Wat is het Alzheimer Café? Het Alzheimer Café is een fijne ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Maar ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. In het alzheimercafé kan je tips en informatie krijgen over (omgaan met) dementie. Je kan er antwoord op je vragen krijgen, ervaringen uitwisselen met lotgenoten en er is ruimte voor sociaal contact.

Informatie Voor informatie kunt u terecht bij: Janny Velthuis, Mantelzorgconsulent Saam Welzijn, 06-11276383