Lezing palliatieve zorg: Leven aan de dagen toevoegen

OMMEN - Het Vechtgenotenhuis organiseert donderdag 16 maart een lezing over Palliatieve zorg. Het begint om 19.30 uur, inloop is vanaf 19.15 uur.

Palliatieve zorg is zorg die gegeven wordt wanneer genezing niet meer mogelijk is. Palliatieve zorg is gericht op kwaliteit van leven, wat bij jou/je naaste past.

Eigenlijk biedt palliatieve zorg ook een tegengeluid in een maatschappij waar alles lijkt te draaien om sneller en beter, waar gezondheid en eigen regie hoog in het vaandel staan. Palliatieve zorg begint bij het erkennen van onze sterfelijkheid én vraagt aandacht voor de kwaliteit van leven, juist als er ziekte en tegenslag is. Dat gaat ook over de laatste, terminale zorg, maar palliatieve zorg begint veel eerder, namelijk bij een ingrijpende diagnose. Hoe gaan we daar mee om?

Lidian Neurink, verpleegkundig specialist oncologie Saxenburgh Medisch Centrum, aandachtsgebied palliatieve zorg, neemt ons mee op een ontdekkingstocht: wat is palliatieve zorg eigenlijk en wat is de waarde ervan in het alledaagse leven? Graag zouden wij samen willen kijken naar wat wel mogelijk is in de palliatieve fase, en uit welke fasen dit bestaat.

Vooraf opgeven voor deze lezing is niet nodig.