Werkzaamheden © Mabel Amber
Werkzaamheden © Mabel Amber

Werkzaamheden N36 Hardenberg tussen rotonde de Witte Paal en Mariënberg

HARDENBERG - Tussen 30 januari en 26 februari vinden er werkzaamheden plaats tussen rotonde de Witte Paal en Mariënberg. Op de website van Rijkswaterstaat is te lezen dat er werkzaamheden langs de bermen worden verricht van de N36. Voor de veiligheid van de weggebruikers worden de bermen opnieuw ingericht.  

De N36 is in beide richtingen gesloten tussen 30 januari en 2 februari van 20:00 tot 05:00 voor kapwerkzaamheden. Er zijn omleidingen en het verkeer moet rekening houden met tien minuten extra reistijd. Het verkeer wordt omgeleid via de autowegen N341, N343 en de N34. De andere werkzaamheden vinden overdag plaats van 31 januari tot en met 26 februari, dan geldt er een snelheidsbeperking. 

Verkeersveiligheid

Volgens Rijkswaterstaat zijn er werkzaamheden om de verkeersveiligheid te vergroten. "We verwijderen bomen om te zorgen voor voldoende obstakelvrije ruimte en plaatsen een faunaraster om het risico van overstekend wild te verkleinen", aldus Rijkswaterstaat. "We registreren tijdens de werkzaamheden zorgvuldig het groen waarvoor een compensatieplicht geldt. In de loop van 2023 vindt herbeplanting plaats."