Vechtdal TV - kavelruil de Krim
Kavelruil de Krim

HARDENBERG - Binnen de gemeente Hardenberg zetten we ons al jaren in om via vrijwillige kavelruil de landbouwstructuur te versterken. Het hoofddoel daarbij is om de positie van de landbouw te versterken en te werken aan de veiligheid op de weg in ons prachtige buitengebied.

Onlangs is in het gebied Schuinesloot - De Krim een nieuw kavelruilproject gestart. Grondeigenaren in het gebied zijn uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst op woensdag 30 juni 2021 of woensdag 7 juli 2021, beide dagen kunnen er afspraken worden gemaakt tussen 9.30 en 16.00 uur. Aanmelden verplicht

De inloopbijeenkomsten worden georganiseerd in dorpshuis ‘Ons Trefpunt’, Lage Landweg 2 te Schuinesloot. Als u serieus belangstelling hebt om grond te kopen, verkopen of ruilen is dit hét moment om dit kenbaar te maken. Vanwege de coronamaatregelen vinden de inloopbijeenkomsten uitsluitend plaats op afspraak (maximaal 2 personen tegelijk). Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Willemien Hamhuis van Stimuland, via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 06 - 83 52 14 66. Vrijwillige kavelruil, goed voor landbouw en regio

Door de vrijwillige kavelruil werken we aan grotere huiskavels, minder veldkavels en het verkorten van de afstanden naar de veldkavels. Goed voor de landbouw en ook voor de regio. Immers minder landbouwverkeer draagt ook bij aan het verbeteren van de verkeersveiligheid en leefbaarheid van ons prachtige buitengebied. Ook zijn er kansen en mogelijkheden voor andere doelen, zoals versterking van natuur en landschap.

Het kavelruilproject wordt mogelijk gemaakt door provincie Overijssel, gemeente Hardenberg en uitgevoerd door het Kadaster en Stichting Stimuland. De kavelruilcommissie bestaat naast voorzitter Gert Jonkhans uit nog twee leden, die uit het gebied komen: Koos Bakker en Gerard Nijhof. Wilt u meer informatie over dit onderwerp of wilt u percelen verkopen of ruilen? Neem dan contact op met Jan ten Tije via E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of T: 06 - 13 48 85 91.