foto Gerrit Heijne

BRUCHTERVELD - Bruchterveld was sterk aan de competitie begonnen. Van de eerste zeven wedstrijden werden er zes gewonnen, alleen Hellendoorn was net iets te sterk. Daarna kwam de klad erin. Zaterdag zou eindelijk weer eens gewonnen worden. Mariënberg kwam op bezoek en het varkentje zou wel even gewassen worden. De mannen van Arjan Visscher hadden nog weinig punten en de laatste weken ging het bij Bruchterveld weer wat beter.
Ze kwamen terug van een koude kermis. Mariënberg kwam niet voor de schoonheidsprijs maar voor de punten. Het parkeerde de bus en Jelle Brinks en Michael Zweers werden niet koud of warm van zoveel druk. Bruchterveld blafte wel maar beet niet.

Stephan Bloemendal zag het allemaal aan. ,, We beginnen nog wel goed, maar daarna zakten we weg." Een bal van Luc Roeleveld op de paal was het enige wapenfeit in de eerste helft.  Mariënberg had wel succes. De eerste beste kans was raak. Wesley Willems die een sterke partij speelde, schoot goed in na goed voorbereidend werk van Job Wolters. Na rust hetzelfde spelbeeld, Bruchterveld de bal en Mariënberg loerend op de counter. Die kwam al snel. Wesley Willems de voorbereiding en good-old Rolf Hofsink als afmaker.
Bruchterveld moest nu wel en de ene aanval na andere rolde op de doel van Jelle Brinks af. De lat hielp een beetje maar op de rebound van Rutger Dijk moest ook Brinks buigen. Nog twintig minuten en Mariënberg was aan de latten. De ballen werden lukraak naar voren geschoten. Dennis van der Veen zag zijn vrije trap net gestopt worden en ook Wesley Willems vond nog een been op de goal.
De laatste minuut kwam er aan en en Jorben de Lange ziet de lange bal gemist worden door Brinks. De bal landt op de paal, maar er is niemand die de bal erin schiet. ,, Daar mis je dan de man die daar het neusje voor heeft. Dat heeft met kwaliteit te maken.", aldus  Stephan Bloemendal. ,, We hadden goede zaken kunnen doen, maar nu is het gat met nummer negen nog maar vijf punten. We moeten nog flink aan de bak."     Mariënberg heeft door de 1-2 zege weer wat aansluiting, maar is er ook nog lang niet.