De spannende vervolgrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd gaan weer van start

HARDENBERG - Bibliotheek Hardenberg organiseert de lokale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd voor alle schoolkampioenen uit groep 7 en 8 van de basisschool. De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat al 30 jaar.

Maar liefst 28 basisscholen uit de gemeente Hardenberg hebben hun schoolkampioen aangemeld voor deze 30e editie. De schoolkampioenen laten in drie rondes horen hoe goed zij kunnen voorlezen: op 23 en 25 januari in de Balletzaal bij de Bibliotheek in het LOC Hardenberg en 26 januari in De Gashouder in Dedemsvaart.

De winnaars mogen zich ‘lokaal voorleeskampioen’ noemen en zij gaan door naar de regionale finale. Die is op 23 februari in De Carrousel te Ommen. Na de regionale finale volgt de provinciale finale die op donderdagavond 6 april (19.00-21.30) in het ZINiN-Theater in Nijverdal gehouden wordt. De winnaar van de provinciale finale van Overijssel zal onze provincie vertegenwoordigen tijdens de zinderende landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 24 mei in Utrecht.