DEDEMSVAART - Grandcafé De Buuren is gesloten. Sinds1 januari is het na ruim 6 jaar gedaan met de gezellige horecavoorziening aan de Marktstraat 5 in Dedemsvaart. “Het is wat het is”, zegt eigenaresse mevrouw Hullen enigszins gelaten tegen onze Dedemsvaartse correspondent.

“Drukke andere werkzaamheden, alsmaar stijgende kosten en onkosten en onvoldoende capaciteit qua personeel liggen ten grondslag aan het besluit om met het Grand Café te sluiten,” licht ze toe.

 

20230104 16353227725BelgaFoto

                                                                                                                                                                                                                            Natuurlijk vindt ze het jammer, maar ze geeft aan niet te willen wachten totdat er eventueel schulden ontstaan. “We hebben gelukkig geen corona-schulden en willen dat zo houden. Geen stress meer.”

Naast de eigenaren vinden de klanten en de personeelsleden het ook uitermate jammer dat er gestopt wordt. “We hadden 13 personeelsleden, meest oproepkrachten. Die hebben allemaal ontslag gekregen. Gelukkig heeft het overgrote merendeel alweer elders werk kunnen vinden en met de rest komt het ook wel goed,” meent Hullen. Ze kijkt met een goed gevoel terug op ruim zes jaar De Buuren en gaat zich de komende tijd vooral richten op onder andere de slijterij, die ze ook nog heeft en het eigen bedrijf van haar man.