HARDENBERG - Belangstellenden kunnen zich vanaf nu inschrijven voor een kavel in woonwijk De Meerstal in Kloosterhaar. In deze ronde geeft de gemeente 16 kavels uit voor een vrijstaande of twee-onder-kapwoning.

Het inschrijfformulier staat op www.hardenberg.nl/kavels.

In woongebied De Meerstal in Kloosterhaar zijn in de afgelopen jaren vrijstaande of twee-onder-een-kapwoningen gebouwd. Omdat er nog steeds veel vraag is naar nieuwbouwwoningen, ligt er een plan voor de bouw van maximaal 36 nieuwe woningen in De Meerstal II. Deze woningen worden niet allemaal in een keer gebouwd. Dat gebeurt in fases.

Zestien kavels in de eerste fase

In deze eerste fase geeft de gemeente 16 vrije kavels uit. Particulieren kunnen hier zelf een woning (laten) bouwen. Het gaat om:

  • 2 kavels voor een vrijstaande woning, een kavel voor een vrijstaande woning kost € 170 per vierkante meter exclusief 21 % btw.

  • 14 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning, een kavel voor een twee-onder-een-kapwoning kost € 165 per vierkante meter exclusief 21 % btw. 

Inschrijven via het formulier vanaf 17 juni tot 16 juli

Belangstellenden kunnen zicht vanaf donderdag 17 juni 2021  inschrijven voor een kavel voor een vrijstaande of twee-onder-een-kapwoning. Het inschrijfformulier staat op www.hardenberg.nl/kavels. De inschrijving sluit op vrijdag 16 juli 2021 om 12.00 uur. Het volledig ingevulde inschrijfformulier moet dan bij de gemeente binnen zijn.

Belangstellenden voor een twee-onder-een-kapwoning schrijven zich samen met een medebouwer als koppel (bouwer en medebouwer) in. Wie nog geen medebouwer heeft gevonden, kan contact opnemen met het Woonteam. Mogelijk zijn er meer mensen op zoek naar een medebouwer.

Het Woonteam is bereikbaar via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 14 0523. De loting en toewijzing van de kavels is na de zomervakantie gepland in september 2021. Inschrijvers ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Woningbouw kan nog dit jaar starten

Dit nieuwe deel van De Meerstal wordt na de zomer bouwrijp gemaakt. Als alles volgens planning verloopt, zijn de eerste kavels rond de jaarwisseling bouwrijp. De bouw van woningen kan begin 2022 beginnen