Kerstuitzendingen Vechtdal TV

OMMEN - Op kerstavond en gedurende de kerstdagen zendt RTV Vechtdal speciale opnames uit.

Opname van het kerstconcert van het Ommer Mannenkoor
Het 65 mannen tellende koor staat onder leiding van Gezinus M. Veldman. Het wordt ondersteund door een viertal musici die allen spelen op door Gerrit Veerman gebouwde instrumenten. Veerman zingt ook mee in dit mannenkoor.

mannenkoor.jpg

 

Pelgrimstocht Ankie en Albertus Mulder
Ruim twee jaar geleden reisden Ankie en Albertus Mulder naar Zuid-Frankrijk om daar te voet verder te gaan naar het Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostella, een wandeling van zo'n 800 km.

RTV Vechtdal heeft een studiogesprek met beiden opgenomen waarin zij hun reisverhaal vertellen. Gespreksleider is Karel Hazeleger, voormalig predikant in Ommen. Het gesprek is geïllustreerd met foto's die het echtpaar onderweg heeft gemaakt.

santiago.jpg

 

Instrumentenbouwer Gerrit Veerman
Gerrit Veerman is een bekende persoon in Ommen. Deze gepensioneerde timmerman houdt zich momenteel bezig met de bouw van de Vechtzomp. Maar wat minder mensen weten: hij bouwt ook klassieke instrumenten onder de naam Ferryman Strings. Zo begon hij ooit aan een viool en daarna maakte hij altviolen en een cello. Al deze instrumenten zijn ingezet bij het kerstconcert van het Ommer Mannenkoor.

gerrit-veerman.jpg