Eerste lading petroleumstellen uit Dalfsen onderweg naar Oekraïne
Eigen foto

Eerste lading petroleumstellen uit Dalfsen onderweg naar Oekraïne

DALFSEN - Twee aggregaten en 22 petroleumstellen zijn onderweg naar Oekraïne. Ria Mutter uit Dalfsen plaatste onlangs een oproep voor petroleumstellen. Met succes. Aankomende week vertrekt er een tweede lading richting het oosten.

Bij Mutter zelf in huis wonen op dit moment twee Oekraïners. "Ik vroeg ze wat ze nog nodig hebben daar", zegt Mutter. Ook heeft ze contact met mensen in Oekraïne zelf, die zij eerder in huis had. "Ze hebben niks daar, dus toen kwam ik op het idee van petroleumstellen en dat vonden direct een heel goed plan", volgens Mutter.

De lading wordt gebracht naar het huis van een van de Oekraïners die nu bij Mutter thuis woont. Vanuit daar worden de goederen verder naar de juiste plekken gebracht.

Eind van deze week nog een lading

"Sommige mensen hebben nog een beetje gas of een uurtje elektriciteit", zegt Mutter. De reactie op de oproep leverde veel enthousiasme op. Het gaat als lopend vuurtje rond. Want ook in Bergentheim is men begonnen met inzamelen. "Dat is super. Eind van deze week wordt dat ook naar Oekraïne gebracht", zegt Mutter.

Gevoel van warmte

De actie zelf geeft volgens Mutter ook een gevoel van warmte. Veel mensen in Dalfsen en omgeving willen dan ook graag bijdragen, want ze heeft onder andere nog gasstellen nodig voor butaanflessen.