Onderschrift foto: USV probeert in de slotfase alsnog de beslissing te forceren.
Tekst: Ben Schuurman Foto: Peter Meijerink

USV sluit jaar af in stijl: 0-0 tegen De Blesse

NIEUWLEUSEN - Voor USV stond zondag tegen De Blesse de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar op het programma.

Na afloop werd een toch wel bijzondere balans opgemaakt van de eerste helft van het seizoen. Om te beginnen het goede nieuws. USV verloor slechts 1x en incasseerde in de afgelopen 10 wedstrijden slechts 7 tegentreffers. In de 4e klasse A doet niemand USV dat na. Er is ook een andere kant van de medaille. Die laat zien dat er ook maar 2 ploegen zijn die minder doelpunten scoorden dan de schamele 9 stuks van USV. De 0-0 tegen De Blesse was dan ook geen toeval.

Voor rust werd niemand warm van het vertoonde spel. Wel was er in de 17e minuut aan beide kanten reden tot opwinding. Een doelgerichte USV-inzet werd door een verdediger van de gasten met de arm geblokkeerd. Dit schoolvoorbeeld van een strafschop werd onbegrijpelijk genoeg gedevalueerd tot corner. In de tegenaanval liet USV achterin een steekje vallen. Bas Chierandjoe moest aan de noodrem en mazzelde met een gele kaart.

USV kwam na de pauze goed uit de kleedkamer en zette de gasten onder druk. Toch slaagde USV er niet in de prima De Blesse doelman Joran de Groot in grote verlegenheid te brengen. Zo hield De Blesse het droog en bleef intussen mikken op een tegenstoot. Met de tiener voorhoede Jort Kouwen- Robin Borger- Dirk Jan Jansen probeerde USV in de slotminuten de winst alsnog te forceren. Robin Borger was nog het meest dichtbij, maar kon zijn inzet net niet genoeg snelheid meegeven. Zo bleef het op sportpark Hulsterlanden bij nul graden en nul doelpunten.

USV hervat de competitie in het eerste weekend van februari.