DVC Dedemsvaart wint burenruzie van Avereest

door Bart Nijstad

BALKBRUG - Beide ploegen hadden de punten hard nodig, want Avereest met vier punten en DVC Dedemsvaart met zes punten, stonden er niet best voor. DVC wilde dan ook erg graag winnen, want anders bleef de ploeg maar in de hoek zitten waar de klappen vielen. Avereest had vorige week een punt binnen gesleept tegen Rouveen en had in Ommen hun enige wedstrijd gewonnen.

Dus de messen waren geslepen en DVC zette vanaf het begin de motor aan. Avereest kwam amper aan samenspelen toe. De bal werd soms lukraak naar voren geschoten maar kwam net zo hard weer terug. Het was een wonder dat het met de rust 0-0 stond. DVC had na een paar minuten al moeten scoren, maar Mick Kuilder schrok van Jorn-Jan van de Beld die zijn doel was uit gekomen. Die van de Beld was voor DVC de grote sta in de weg deze middag. Samen met Rene Kosters hield hij de poort lang gesloten. Kosters roeide meestal de ballen ver weg terwijl van de Beld alles pakte wat er tussendoor kwam. Zo hield hij Ramon Hulleman vanaf een meter of zes van scoren af. Ook na rust hetzelfde spelbeeld. Avereest had ook nog mazzel met twee ballen op de lat. Eentje van Jordi Hulleman en de ander van Ramon Hulleman.

83 minuten foutloos keepen en dan twee keer de fout ingaan, kostte Van de Beld twee goals en een gele kaart. Bij een vrije trap was hij te laat en kopte Niels Baas de bal binnen en niet veel later legde van de Beld, Quinten Prins neer en schoot Martijn Ballast de strafschop binnen. Voor Avereest kan het weleens een zwaar seizoen worden. DVC heeft de aansluiting weer gevonden en als er elke week met dezelfde passie wordt gespeeld komt het vast wel goed.