Open Dag SLS De Ravelijn goed bezocht

HARDENBERG/DEN VELDE - Na twee jaren van corona en de bijbehorende maatregelen heeft De Ravelijn op vrijdag 7 oktober eindelijk het nieuwe gebouw kunnen openstellen voor publiek.  Directeur Erwin Breukelman had het destijds al klein gevierd met ouders en leerlingen.  Leerlingen van groep 7-8 hebben rondleidingen voor de gasten verzorgd.

Samenlevingsschool De Ravelijn is een unieke en moderne basisschool op het platteland, in 2019 ontstaan uit een fusie tussen OBS Den Velde en CBS 't Kompas uit Radewijk. Het wordt een samenlevingsschool genoemd, omdat de school een afspiegeling is van de samenleving, waarin de leerlingen écht kleuring mogen geven aan hun eigen identiteit. Dit proces wordt bewaakt door een identiteitscommissie, zodat er aandacht is en blijft voor de levensbeschouwing van elk individu.

De Ravelijn staat in een prachtig groen gebied in het buurtschap Den Velde - Radewijk - Loozen in de gemeente Hardenberg en wordt bezocht door leerlingen die woonachtig zijn binnen een grote cirkel rondom de school. Hieruit blijkt wel dat de school een belangrijke streekfunctie vervult.

De groene kleur en de natuurlijke elementen van de omgeving zijn terug te zien in het gebouw en op het nieuwe, door ouders aangelegde, schoolplein.

Op De Ravelijn maken leerlingen, ouders en het team zich sterk door de krachten te bundelen om een veilige leeromgeving te creëren voor ieder kind, om zo een toekomstbestendige school in dit prachtige gebied te behouden. 

Op de foto is Jasmijn van groep 7 te zien die de rondleiding verzorgt.