Saxenburgh Medisch Centrum officieel geopend

Saxenburgh Medisch Centrum officieel geopend

HARDENBERG - Op 21 september is het Saxenburgh Medisch Centrum feestelijk geopend. De aanwezigen werden meegenomen in een afwisselend programma om eindelijk het eigentijdse ziekenhuis officieel te openen.

20220922_smc_officiele-opening_cvdk-knipt-lintje-door-def.jpg

Na een warm welkom door Wouter van der Kam (voorzitter Raad van Bestuur Saxenburgh), was het woord aan de Commissaris van de Koning, Andries Heidema: “Ik denk dat de regio Hardenberg in de handen mag knijpen met zo’n ziekenhuis. Een ultramodern ziekenhuis, dichtbij de mensen. Saxenburgh laat zien dat het bieden van toekomstbestendige zorg in de huidige tijd mogelijk is.”

Na deze mooie woorden werden de genodigden vanuit de feestelijke tent meegenomen naar buiten. Daar stond een prachtig kunstwerk ter onthulling. Na een toelichting van kunstenares Irma Horstman, onthulde burgemeester Maarten Offinga het werk “Geborgenheid”.

Officiële opening Hierna kreeg Andries Heidema, Commissaris van de Koning, de schaar in handen om het lintje door te knippen en alle gasten welkom te heten in het Saxenburgh Medisch Centrum. Binnen genoten de genodigden van een fraai samenspel van muziek, dans en het verhaal van Saxenburgh. De organisatie kijkt terug op een passend mooie opening van het nieuwe ziekenhuis.

Open dag De feestelijkheden zijn echter nog niet ten einde. Komende zaterdag 24 september opent het Saxenburgh Medisch Centrum haar deuren voor een open dag. Bezoekers kunnen verschillende rondleidingen krijgen, een kijkje nemen in de operatiekamer of rondlopen in een grote opblaasbare darm. Bezoekers zijn welkom vanaf 10.30 tot 16.00 uur.

Zie ook: