Erik Hein voor het eerst op eigen benen

SLAGHAREN - In de serie nieuwe trainers in het Vechtdal is Erik Hein de nummer vier. Erik Hein (36) volgt na zes seizoenen Johan Oldekamp op bij EMMS. Erik heeft een jaar met Johan Oldekamp mee kunnen lopen en mag het nu alleen doen. De club uit Slagharen speelt al enkele jaren in de tweede klasse Noord. Voor Erik Hein de opdracht omdat zo te houden of misschien te verbeteren. EMMS speelt voornamelijk tegen clubs uit Drenthe en Friesland, dus veel toeschouwers vanuit die hoek zullen waarschijnlijk niet richting Slagharen komen. De thuiswedstrijden worden over het algemeen goed bezocht.

Erik Hein woont samen met Jacobien in Hardenberg met zoon Jesse (10) en dochter Isa (8).

Wie is Erik Hein. Erik Hein was een prima vrije verdediger, waar je als spits niet graag tegenover stond. Hard en fair in de duels. Hij speelde bij EMMS maar werd al snel gevraagd bij Hoogeveen waar hij enige seizoenen speelde. 
In het dagelijks leven is hij zweminstructeur in de Slag in Hardenberg en bij de gemeente Hardenberg is hij combinatiefunctionaris.
Wat is dat Erik? ,, Ik probeer kinderen in een vroeg stadium, vaker en veelzijdiger te laten bewegen. Ook wil ik ze kennis laten maken met meerdere sporten". Verder is Erik nog jeugdscout bij PEC sinds 2015.

Wat wil je met EMMS? ,, Ik wil ze gestructureerd laten spelen en jeugdspelers begeleiden naar de senioren. Verder wil ik dat we herkenbaar voetbalspelen en dat we verschillende spelsystemen kunnen hanteren. Dat moet dan leiden tot betere prestaties en meer plezier. Het is voor mij een grote uitdaging." 

Bij EMMS zijn Erik Kosse en Yuri Hertsenberg gestopt. Vanuit de jeugd zijn Julian van der Most, Bas Boertien en Stijn Arkes bij de selectie gekomen. Verder heeft Erik Kevin Mepschen (DKB), Justin Westerbeek (Lutten) en Sander Eggen (HHC2) binnen gehaald.