Benthe Dijkman is nieuwe kinderburgemeester Dalfsen
Foto: Gemeente Dalfsen

DALFSEN – Dalfsen heeft een nieuwe kinderburgermeester. De 10-jarige Benthe Dijkman nam op maandagavond 12 september het stokje over van Myla Groenendijk. Het is de tweede keer dat Dalfsen een kinderburgemeester krijgt.

Onder luid applaus werd Benthe verwelkomd als kinderburgemeester tijdens de commissievergadering van 12 september. Ruim 8 kinderen hadden zich opgegeven voor de bijzonder titel. ‘’Er kan er maar eentje de kinderburgemeester worden en dat ben jij’’

Ambitieus

Burgemeester Erica van Lente noemt de plannen van Benthe ambitieus. ‘’Net als Myla wil jij meer aandacht voor duurzaamheid. Het is belangrijk dat je het doet op jou manier.’’ Na de officiële belofte volgde wederom luid applaus. Ook ontving Benthe de enige echte ambtsketen van Myla. ‘’Ik heb er superveel zin in en hoop dat het leuke tijd wordt’’, zei de kersverse kinderburgemeester na het officiële moment. 

Acties organiseren

Benthe is het hele schooljaar kinderburgermeester. Maar wat houdt het precies in? Als kinderburgemeester deel je ideeën en wensen met andere kinderen, de gemeenteraad, ambtenaren, de burgemeester of met wethouders. De kinderburgemeester mag deze ideeën zelf bedenken, maar ze mag ook hulp krijgen van vrienden en vriendinnen. Het is tevens de bedoeling om acties te organiseren, om ook echt iets voor elkaar te krijgen.

Een aantal keren per jaar zal Benthe overleg hebben met de burgemeester Erica van Lente.