Pers je eigen fruit op de fruitpersdag Landschap Overijssel bij de Wheem

Pers je eigen fruit op de fruitpersdag Landschap Overijssel bij de Wheem

VECHTDAL– Landschap Overijssel verzorgt het komende periode weer twee Fruitpersdagen waar particulieren het fruit van hun eigen bomen tot sap kunnen laten persen. Vanaf 75 kilo appels en peren kun je al bij de mobiele fruitpers terecht en ga je met heerlijke pakken fruitsap weer naar huis.

Zondag 9 oktober komt de fruitpers bij bezoekerscentrum De Wheem in Balkbrug.

De grote op een aanhanger gemonteerde fruitpers perst in een hoog tempo de appels en peren tot sap. Het sap wordt verwerkt in pakken van 3 of 5 liter, die ongeopend twee jaar houdbaar zijn. Als een pak eenmaal geopend is kun je het zo’n twee maanden bewaren. Een goede mogelijkheid om lang te genieten van het fruit uit je eigen boomgaard. Op de website van Landschap Overijssel vind je meer informatie, bewaartips voor het fruit en de mogelijkheid om je aan te melden. Heb je voldoende appels meld je dan aan en kom met eigen fruit naar de fruitpersdag.

Kijk voor meer informatie en aanmelden om eigen fruit te laten persen op www.landschapoverijssel.nl/activiteiten

90 jaar!Landschap Overijssel is jarig! Al 90 jaar beschermen, ontwikkelen en beheren wij de bijzondere natuur en het streekeigen landschap in Overijssel. Dat doen we niet alleen maar samen met duizenden donateurs, vrijwilligers, grondeigenaren en met hulp van bedrijfsvrienden, Nationale Postcode Loterij en provincie Overijssel. Onze 90ste verjaardag vieren we graag samen met jou. Benieuwd hoe? Kijk op landschapoverijssel.nl/90jaar voor alle activiteiten.