Dalfsen geeft kunstenaars een podium: ‘’Het is een divers palet’’
Foto: WAK

DALFSEN - Het is de etalage voor kunst en cultuur in Dalfsen, de Week van ALLE KUNSTEN, ook wel WAK genoemd. Voor het publiek en inwoners van de gemeente Dalfsen is het een moment om te zien en te ervaren wat er binnen de gemeente allemaal te doen is op het gebied van kunst en cultuur.

Tijdens de WAK zet de gemeente Dalfsen kunst en cultuur extra in de spotlights. Zo zijn er diverse theatervoorstellingen te zien, is er livemuziek, schilderkunst en cabaret. Deelnemers kunnen laten zien waar ze het hele jaar mee bezig zijn.

Divers palet

Het evenement is er niet alleen voor het publiek, maar ook voor de makers zelf, zodat ze contact met elkaar kunnen leggen. ‘’Het is echt heel erg mooi dat we een heel divers palet van kunst hebben hier in Dalfsen, van kinderen tot ouderen en alles wat daar tussen zit’’, zegt organisator en cultuurcoach Irene van der Vegte.

De WAK beperkt zich niet alleen tot Dalfsen, er zijn ook activiteiten in de omliggende kernen, zoals Lemelerveld en Nieuwleusen.

Ontwikkeling van jong talent

Voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8 in de gemeente Dalfsen is er Kunstgreep, om te ontdekken wat er na schooltijd allemaal te doen is op creatief gebied. Hier kunnen kinderen workshop ‘hoppen’, zoals muziek, dans, theater, nieuwe media en beeldende kunst. ‘’Er zijn al behoorlijk wat inschrijvingen, dat is leuk om te zien’’, zegt Van der Vegte.

Hiphop en cabaret

Volgens de cultuurcoach is de groep van twaalf jaar en ouder lastiger te bereiken. ‘’Daar zitten ook beginnende muzikanten, die gebruiken WAK niet, maar vaker bijvoorbeeld YouTube.’’ Wel organiseert het Agnietencollege ‘van HIPHOP naar CABARET OP DE KOP’, waarin leerlingen van de school het publiek zal trakteren op een mix van hiphop en kleinkunst.