Gemeente Dalfsen goed op weg met ecologisch bermbeheer

DALFSEN - De buitendienst van de gemeente Dalfsen heeft vrijdag 2 september erkenning gekregen voor haar inzet op het gebied van ecologisch bermbeheer. Uit handen van gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher ontving zij de aanmoedigingsprijs voor de ‘Blije Berm’-verkiezing. Een verkiezing, uitgeschreven door de provincie Overijssel, met als doel gemeenten extra te stimuleren tot ecologisch bermbeheer.

De gemeente Dalfsen had twee bermen doorgegeven: de Wadi langs De Wevermarke in Dalfsen en de berm/sloot op het parkeerterrein van het sportpark in Nieuwleusen. Deze laatst genoemde berm in Nieuwleusen heeft de aanmoedigingsprijs gewonnen.

De prijs bestaat uit een kennisdag voor beheerders, georganiseerd door de Vlinderstichting. Daarnaast wordt er een informatiebord/insectenhotel op locatie geplaatst. Op deze manier vervult deze blije berm straks een belangrijke functie in de uitleg over biodiversiteit en ecologisch bermbeheer. De berm wordt zo, samen met haar enthousiaste beheerders, een ambassadeur voor meer biodiversiteit in de kernen en het buitengebied van de gemeente Dalfsen.