Tekst en foto: Harry Woertink
. Jan Kortman uit Ommen met zijn eigen CD met liedjes over Ommen

OMMEN - Jan Kortman uit Ommen heeft een eigen CD uitgebracht met een vijftal Ommer liedjes. Het gaat om het ‘Ommerlied’, ‘Ommen Jubelt’, ‘Ommen gelegen in Salland’, ‘Ommen met je rijk verleden’ en het ‘Ommer Bissinghlied’. Alle liedjes zijn door Kortman zelf gezongen.

“Ik heb altijd graag mogen zingen”, zegt de geboren Ommer en oud-postbode Kortman (72), die ook lid is van het shantykoor de Stuwezangers uit Vilsteren. “Het zijn bekende liedjes over Ommen die helaas verloren dreigen te raken. Het Bissinghlied bijvoorbeeld is een aantal jaren terug uit het programma geschrapt. Daarom heb ik de Ommer liedjes op een CD gezet zodat ze nog eens beluisterd kunnen worden. Het opnemen in een studio kost natuurlijk geld, maar dankzij de sponsoring van het bedrijfsleven is dat goed voor elkaar gekomen. Ik zelf zal er ook niks aan overhouden”, aldus Kortman. Voor eerst gaat het om een oplage van 200 CD’s, die de zanger te koop aanbiedt voor 7,50 euro. Wie graag een CD wil hebben kan bellen met Jan Kortman, telefoon 0640799044.

De nieuwe CD van Jan Kortman met de Ommer liedjes wordt woensdag 31 augustus 2022 om 13.30 uur officieel gepresenteerd in het Bezoekerscentrum Ommen aan de Hammerweg te Ommen bij de Besthmenermolen. Het eerste exemplaar zal aangeboden worden aan mevrouw Marietje Rhee-Luttekes.