Maarten Kelder wint zwaarste halve marathon van Nederland

SIBCULO - Zeventig steile klimmetjes en vijftien waterpassages maken de halve marathon (21 km) van de Aquaklimcross een ware beproeving. Ongetraind is het niet te doen en eigenlijk is het alleen voor bikkels.
Een kleine twintig mannen waagden zich aan dit spektakel rond de Spartelvijver in Sibculo. Maarten Kelder uit Kloosterhaar liep vanaf het begin ( 7 ronden van 3 km) moederziel alleen voor de rest uit. Ook hij had het moeilijk al was dat aan zijn rondetijden niet te zien, want dat was net als een Zwitsers uurwerk.,, Je merkt wel dat het lastig is. Elke ronde gaat lastiger. De eerste ronde gaat je hardlopend naar boven, dan wordt het lopend, daarna nog kortere pasjes en dan kreunend en steunend met de handen op de knieën"

Alwin te Rietstap de sportieve wethouder uit Hardenberg was natuurlijk ook van de partij. De man doet bijna aan elke hardloop wedstrijd of triatlon in de buurt mee. Ook hij kon deze van zijn bucketlijst afstrepen. ,, Het was wel vreselijk zwaar vooral die klimmetjes pff". Michel Huzen de ultraloper uit Nieuwleusen vond het lekker. Na afloop zag hij er nog okselfris uit. ,, Ik had best nog wel vijf rondjes extra willen doen. Ik ben gewend aan langere afstanden, hoop nog een keer de 100 mijl te lopen". 
Later volgden nog andere afstanden zoals de spettercross, 3 km, 6 km en 12 km.