Berm
Berm

Blije bermen aangemoedigd in Dalfsen

Dalfsen - De bermen in Dalfsen doen het goed. De gemeente Dalfsen heeft bij de Blije Bermverkiezing de aanmoedigingsprijs gewonnen. De prijs is voor Dalfsen omdat de gemeente goed op weg is naar ecologisch bermbeheer. Gemeente Dalfsen krijgt als aanmoedigingsprijs een kennisdag voor beheerders, georganiseerd door de Vlinderstichting. 

De gemeente Hellendoorn ging ervandoor met de winst en Steenwijkerland eindigde op een tweede plek voor de meest biodiverse berm van Overijssel.

De verkiezing

De verkiezing van de provincie Overijssel heeft als doel dat gemeenten meer bewust bezig gaan met ecologisch bermbeheer en meer aandacht vragen voor bermen in Overijssel. Er deden dertien bermen mee aan de verkiezing. “Een blije berm is een berm waar insecten, vlinders en bijen blij van worden, maar ook vogels en kleine zoogdieren. Al die kilometers groen langs grote en kleine wegen vormen samen - als ze natuurlijk worden beheerd - een prachtig lint waarin het voor heel veel soorten goed toeven is”, legt provinciaal ecoloog Douwe Schut uit.