Help Karin aan kaarsenafval
Tekst en foto: Paul Scholten

VECHTDAL - Karin Hanekamp is in 1961 in de gemeente Kampen geboren en momenteel woont ze in Zwolle.

Na haar schooltijd heeft zij 16 jaar gewerkt bij WEZO (Werkvoorzieningsschap) in Zwolle. Gedurende die jaren heeft zij in de werkplaats aan de Ceintuurbaan in Zwolle veelsoortige werkzaamheden – zoals ziekenhuisspullen, bankstellen en afvoerpijpen maken en/of inpakken - uitgevoerd. 

Vanwege persoonlijke omstandigheden heeft Karin na haar WEZO-tijd vele jaren moeten stoppen met werken.

Daarna is zij bij FRION in Zwolle terechtgekomen. Zij is daar zo goed begeleid dat het voor haar mogelijk was naar de dagbesteding te gaan. Toen heeft ze geleerd om allerlei soorten kaarsen te maken (onder meer van kaarsenafval). 

Sinds zeven jaar is Karin enkele dagen in de week bij zorgboerderij Buitenplaats Vechterweerd. Zij is daar kaarsenmaker en beschikt over een eigen werkplek.

Sasolwax (gemalen witte parafine) en kaarsenafval (stukken kaarsen in vele kleuren)  worden door haar als basis gebruikt voor nieuwe kaarsen. Karin maakt blokkaarsen

(in vele maten), fakkels, tafelkaarsen en kaarsen in glas/kopjes. Door haar worden aan sommige kaarsen (geurkaarsen) ook nog een parfum toegevoegd. Hiervan heeft zij in haar voorraadkast maar liefst 25 “smaken”.

In de winkel van Buitenplaats Vechterweerd, Koepelallee 13 in Dalfsen zijn de producten van Karin op werkdagen (tussen 09.00 en 17.00 uur) te koop.

Momenteel zijn de bakken met kaarsenafval bij zorgboerderij Vechterweerd leeg en wordt het voor Karin moeilijk om volop met haar favoriete dagbesteding bezig te zijn. 

Daarom hoopt zij dat er mensen zijn die haar willen helpen door kaarsenstompjes in allerlei kleuren en maten in de ton bij de voordeur van de zorgboerderij (bij de koeienkop) te deponeren.