Tricklebolt © Robert Westera
Tricklebolt © Robert Westera

Lemele - Het ontstond twee jaar geleden spontaan vanwege de beperkende coronamaatregelen, maar voor de band Tricklebolt uit Lemele is het een blijvertje: een drive-in concert. “Het past bij onze muziek, de sfeer klopt. Echt die jaren ’60 en ’70 sfeer en cultuur”, vertelt Tim Kamperman, gitarist van de Overijsselse rockband.

Tijdens de coronacrisis konden ‘gewone’ concerten niet doorgaan. Om toch te kunnen optreden, hield de band een drive-in concert. "Gewoon met de auto naar een concert en vanuit de auto genieten van live muziek", legt zanger en gitarist Bastian Pen uit. "We spelen gewoon heel erg graag."

En hoewel er dit jaar weer gewoon gedanst kan worden en bezoekers dicht tegen elkaar aan kunnen kruipen, wil Tricklebolt van geen wijken weten. "Het concept van de drive-in concerten is zeker niet uitgeblust", vult Kamperman aan. "Het past perfect bij onze muziek."

Het Pigstock fenomeen

Dit weekend staat het drive-in concert op het programma in Lemele. Twee dagen maar liefst, want de band heeft de handen ineen geslagen met Pigstock.

“Het is eigenlijk een uit de hand gelopen feest, maar het groeide elk jaar,” vertelt Pen over Pigstock. “We hebben best een netwerk met gelijkgezinden, in hetzelfde dorp en dezelfde sfeer. Dit jaar doen we het samen.”

pigstock photo by tjeerd derkink

(Pigstock © Tjeerd Derkink)

Festival met een missie

Pen vertelt enthousiast over waarom het festival in Lemele plaatsvindt. “Het is een missie om Lemele iets te geven wat er niet zou zijn geweest als wij er niet waren geweest.”

Zelf komt hij, net als bijna alle bandleden, uit Lemele en merkt dat er veel jongeren in de omgeving zijn die kunnen genieten van dezelfde muziek. “Je moet alleen wel weten dat het bestaat. Als je alleen maar hetzelfde voorgeschoteld krijgt, dan weet je niet dat dit soort muziek er ook nog is. We willen dat mensen gelijkgestemden leren kennen en samen genieten. In deze omgeving leeft het wel echt, je moet het gewoon alleen kunnen vinden.”

Het is een missie om Lemele iets te geven wat er niet zou zijn geweest als wij er niet waren geweest - Bastian Pen

Dit jaar is er voor het eerst een camping op het festivalterrein, dat is volgens de rockers nog een try-out. Maar de ambitie om groter te worden is er zeker. “De Zwarte Cross bijvoorbeeld is ook ooit klein begonnen,” met enige nuance voegt Pen er aan toe dat het absoluut een droom is om te groeien.

Rock ’N Rollen

Tricklebolt 'staat' vrijdag zelf op het podium. Op één iemand na. Voor Tim wordt dit zijn eerste zitconcert. Hij heeft zijn enkel in het gips. Naast Tricklebolt staat er nog veel meer op het programma. Zo staat bijvoorbeeld Money & The Man er, Indian Askin en Supersonic Blues. “We hebben de bands zelf gevraagd, omdat we ooit iets samen hebben gedaan. Dit gaat niet via een boekingskantoor”, aldus Tim. Naast muziek wordt er veel gedaan aan de aankleding, er is genoeg te eten en te drinken en je kan andere ludieke dingen verwachten, zoals gitaar gooien.