Vechtdal College , Ommer Bissingh en Horeca wandelen voor Edukans 'Ludieke Bissingh Hike"

OMMEN - Vanuit het Vechtdal College Ommen wordt er voor het mooie doel Edukans een ludieke wandeltocht geörganiseerd. Een verbinding tussen school, horeca ondernemers en de Ommer Bissingh met de naam "Ludieke Bissingh Hike".

Niet alleen scholieren kunnen lopen, maar iedereen buiten de school is ook welkom om de tocht van 5 of 15 kilometer te wandelen. Het is ook niet zomaar een wandeltocht, want er zitten naast een aantal proeverijtjes ook een aantal verrassende stops tussen. Aanmelden en starten kan tussen 13.00 en 15.00 uur op de dag 29 juni zelf bij de Markt/Vechtpodium in Ommen. Voor beide tochten wordt 5,- dan wel 12,50,- euro inschrijfgeld betaald afhankelijk van de afstand. Alle opbrengsten gaan naar Edukans die mooi werk doet in een aantal derde wereldlanden. Ze ondersteunen het onderwijs daar om zo voor elk kind een betere kans te geven op een goede toekomst. Om het jaar gaan er twee leerlingen en een docent mee naar zo'n land om met eigen ogen te zien hoe het onderwijs daar in elkaar steekt, maar ook om met een programma dat Edukans organiseert in contact te komen met de leerlingen en leraren aldaar om een stukje kennis uit te wisselen en van elkaar te leren. Dat programma heet Going Global en zou eigenlijk elke docent en leerling moeten doen, want het relativeert, verrijkt, doet een beroep op je flexibiliteit en is enorm leerzaam. Leerling Sare Winters en docente Joëlle Volkerink zijn vlak voor de lockdown in Ethiopië geweest en zijn met vele indrukken teruggekomen. Zij zullen aan de start staan en zich tevens inzetten namens school.

Met dat doel in het achterhoofd is het de bedoeling om er een zo mooi mogelijk evenement van te maken. Mocht het storm lopen, wat met mooi weer niet ondenkbaar is, dan zal er overgestapt worden naar een creatieve oplossing, die schakel zit wel in het achterhoofd, maar vooralsnog lijkt deze niet nodig.

Een heuse aanrader, erg uniek en dus niet te missen!"