Concert van Crescendo Ommen op 11 juni in de Carrousel

OMMEN - Na enkele spannende jaren met beperkingen wegens corona, gaat Crescendo weer optreden. Blazers, net als zangers, behoorden tot de groep die het eerste moest stoppen, de grootste beperkingen kreeg en het laatste weer kon starten. Gelukkig hebben de muzikanten hun kwaliteit behouden, door in kleine groepjes te blijven oefenen.

Dat het met de kwaliteit wel goed zat was al ebkend, sinds de opname door de harmonie van het koraal “As the deer” voor de begrafenis van Aart Wagenaar, die 90 jaar lid was. Het besef dat we “het nog kunnen” drong definitief door, tijdens de optredens van de hele vereniging in vol ornaat, op koningsdag en tijdens de dodenherdenking op 4 mei.

Ook de jeugd-ensembles zijn weer op peil, zoals te horen was in het studieweekeinde. Er zijn nieuwe solisten opgestaan in de jeugd. Dat belooft wat!

Zoals gewoonlijk spelen harmonieorkest en malletband van Crescendo lichte muziek van allerlei herkomst. Crescendo is de enige vereniging in Ommen met een harmonie (met koperinstrumenten en houtinstrumenten als klarinet en fluit). Zij zullen een aangename avond bezorgen, alleen al omdat de leden er plezier in hebben.

De harmonie zal geleid worden door de jonge dirigent Paul van Dalen, terwijl de slagwerkers onder leiding staan van Wilco Dijk.

De entrée is € 5 voor 13 jaar en ouder en € 2,50 voor kinderen. Het concert vangt aan om 19:30u.