Landgoed De Horte in Dalfsen open tijdens "Dag van het kasteel"

VECHTDAL - Tweede pinksterdag organiseert Stichting Dag van het Kasteel voor de vijftiende keer het landelijk publieksevenement Dag van het Kasteel.

Op deze dag openen kastelen, buitenplaatsen en landgoederen hun poorten voor publiek. Ook poorten die normaal gesloten blijven, gaan dan van het slot. Plan je bezoek op https://dagvanhetkasteel.nl/. Naast de locaties die opengesteld zijn op Dag van het Kasteel kun je ook mee wandelen of fietsen met onze Archeotrails. Deze leiden je langs verschillende verdwenen kasteelplaatsen. 

Verder worden er door heel Overijssel verschillende activiteiten georganiseerd. Niet alleen zijn er al 8 verschillende kastelen of buitenplaatsen die hun deuren of poorten openen op Dag van het Kasteel. Er wordt door Dag van het Kasteel ook een speciale Archeotrail georganiseerd. Dit is een wandeling waarin archeologen Marijke Nieuwenhuis en Davy Kastelein bezoekers meenemen langs verschillende verdwenen kastelen in Overijssel.

Gebruik de speciale kortingscode DvhK voor €3,50 korting op je tickets voor deze Archeotrail. Meer informatie en kaartjes voor deze wandeling vind je op: https://dagvanhetkasteel.nl/archeotrail/.

Door het hele land doen dit jaar weer zo'n 100 locaties mee aan Dag van het Kasteel! “Ook in Overijssel doen dit jaar al 8 bijzondere locaties mee die allemaal hun eigen verhaal vertellen. Landgoed Breckelenkamp en landgoed nieuw Rande openen hun poorten voor het publiek zodat ze de tuinen en het landgoed kunnen ontdekken. Op buitenplaats Spijkerbosch, landgoed huis de Colckhof en landgoed Twickel worden speciale
tuinrondleidingen georganiseerd. Er wordt zelfs een echte “britse fair” georganiseerd op landgoed Singraven tijdens Dag van het Kasteel.” Vertelt Dag van het Kasteel curator Alice Duiven. Voor meer informatie over deze of andere locaties en activiteiten kijk dan op de
website.

Daarnaast organiseert Dag van het Kasteel dit jaar dus ook verschillende Archeotrails, waarvan er één in Overijssel is. Deze speciale wandeling begint bij Havezathe de Haere en gaat over landgoed Nieuw Rande. Archeologen Marijke Nieuwenhuis en Davy meer nemen de bezoekers mee over dit landgoed en vertellen over de bijzondere geschiedenis hiervan en alle sporen die dit heeft achtergelaten op het landgoed. Kijk voor meer informatie en tickets op de website https://dagvanhetkasteel.nl/.
------------------------------------------