Vechtzomp weer terug in Dalfsen

DALFSEN - Begin maart 2022 was de Vechtzomp vanuit Hasselt weer even terug in Dalfsen en werd vandaar voor onderhoud naar de werf in Enter gebracht. Daar werden de diverse beschadiginkjes gerepareerd en werden er weer vele lagen lak en verf op de bodem aangebracht.

Nu in april moesten het botenhuis en de zomp weer voor het nieuwe vaarseizoen samen worden gebracht in de insteekhaven in Dalfsen. Met de nodige mankracht en ook PK’s werd het botenhuis weer in de Vecht “gelaten” en werd inmiddels de zomp vanuit Enter op een wagen weer naar Dalfsen gebracht. Bij de haven ging heel voorzichtig, met moed, beleid en t(r)ouw, de zomp weer in het water.

Toen op weg naar het botenhuis, voor het eerst weer onder de Vechtbrug door. Gezamenlijk weer terug naar de haven, waar bleek, dat er een grote zandbank voor de haven lag. Dat was wel even een probleem, maar het is uiteindelijk gelukt. Er moest ook nog “even” de zware mast worden gemonteerd en zo kon de vertrouwde plek weer worden opgezocht.

De vaartochten en opstaptochten beginnen weer vanaf 15 april a.s.

Eerst varen we alleen nog de zaterdag, de zondag en op feestdagen.

We mogen weer met een maximum van 25 gasten op de boot varen.

Er zijn drie vertrektijden aan de kade voor “de Fabriek” : 10.30 uur, 13.00 uur en 15.00 uur

De boot huren voor een groep van 25 personen (bv voor een feestje, bedrijfsuitje, reünie, etc etc) kan ook weer.

Zie hiervoor de link van Hiawatha Actief: https://hiawatha-actief.nl/vechtzomp

Tijdens de tochten zijn er altijd twee schippers aan boord en een gids/verhalenverteller van de Historische Kring Dalfsen

We hopen, na twee Corona jaren, een volledig en succesvol seizoen te gaan maken en u kunt ons hier vast bij gaan helpen door een tocht te gaan boeken en de Vecht en het Vechtdal te gaan beleven vanaf het water in een unieke replica.

Voor een beeld van de activiteiten kunt u de foto’s bekijken.

Tekst en foto: Geert Bistervels