Inloopbijeenkomst over woningbouw, nieuw schoolgebouw en hockeyvelden in Marslanden

HARDENBERG - Er gebeurt veel in en rond de Hardenbergse woonwijk Marslanden. De woonwijk wordt aan de noordkant verder uitgebreid. In Marslanden II is in totaal ruimte voor ongeveer 2.000 woningen. Een deel van deze woningen is al gebouwd of in aanbouw. De plannen voor de bouw van nog eens bijna 1.000 woningen liggen klaar. 


Omdat de wijk blijft groeien, komt in Marslanden ook een nieuw schoolgebouw met daarnaast hockeyvelden. Over al deze plannen voor Marslanden was er op 12 april een inloopbijeenkomst in De Matrix aan de Erve Odinck in Marslanden. Tijdens deze inloopbijeenkomst was er ook informatie over bijzondere archeologische vondsten die in deelgebied Havezate Es zijn gedaan. Belangstellenden konden binnenlopen om de informatie te bekijken en om vragen te stellen.


Bijna 1.000 nieuwe woningen in Marslanden II


In de afgelopen jaren is gebouwd in deelgebieden De Cirkel en Marshoogte. De gemeente heeft alle vrije kavels hier uitgegeven. Ook ontwikkelaars bouwen in deze gebieden. Er is nog steeds veel vraag naar nieuwe woningen. Daarom wil de gemeente meer en sneller bouwen. Ook in Marslanden. Er zijn plannen om hier de komende jaren bijna 1.000 nieuwe woningen te bouwen in de deelgebieden Ydenhoogte, Leehoogte, De Velden en Havezate Es. 

 

Nieuw schoolgebouw en hockeyvelden


Door de groei van de wijk Marslanden zijn de twee basisscholen in gebouw De Matrix uit hun jasje gegroeid. Daarom komt aan de noordkant van de wijk een nieuw schoolgebouw, op de hoek van de Plaggemarsweg en Havermarsweg. Naast het nieuwe schoolgebouw worden hockeyvelden aangelegd voor de Hardenbergse hockeyclub GZG. Ook is hier plek voor een clubgebouw met kleedkamers en een kantine. Doordat de scholen en de hockeyvelden straks naast elkaar zitten, kunnen ze elkaars voorzieningen gebruiken, zoals bijvoorbeeld de parkeerplaatsen.

 

Tekst en foto's Harry Kruiper