Menno Jong exposeert in het Gemeentehuis van Hardenberg

HARDENBERG - In het bedrijfsrestaurant zijn momenteel werken te bezichtigen van Menno Jong. Menno is autodidact, alle technieken leerde hij zich zelf aan. Zijn schilderijen zijn abstract en opgebouwd uit verschillende lagen en materialen.

In zijn jeugd ontwikkelde hij een liefde voor Street Art, het gebruik van kleur en het ‘out of the box’ gebruiken van vormen. De invloeden hier van zijn nog steeds terug te vinden in de schilderijen.

Lofoten – Anneke Wilbrink

In de hal van het gemeentehuis hangen tot en met 11 augustus 2022 de eveneens kleurrijke schilderijen van Anneke Wilbrink. Ze laten een omgebouwde wereld zien, balancerend tussen science fiction en het hier en nu. In haar werken lijkt de wereld in een deeltjesversneller terecht te zijn gekomen. Futuristische landschappen, met wolkenkrabbers, psychedelische bloemen en bomen zijn geplaatst tegen een achtergrond van blauwe luchten en massieve rotsen. Haar beelden roepen eerst herkenning op, met fragmenten van de Noorse eilandengroep Lofoten met de typische rode huizen, de Erasmusbrug in Rotterdam en de Nieuwe Toren in Kampen (de stad waar ze de academie deed), die daarna oplost in het visuele spektakel van wat er verder te zien is.

Onder de noemer FUNDATIEfusions organiseert De Fundatie compacte presentaties op openbare plekken in Nederland zoals dus tijdens de openingstijden in het gemeentehuis.