Stichting Uit Bus rijdt weer

VECHTDAL - Stichting Uit Bus Vechtdal heeft iets te vieren. Uit Bus Vechtdal heeft als doel ouderen uit hun isolement te halen, met elkaar in contact te brengen en een dagje gezelligheid te bieden door dagtrips te verzorgen. Vanaf april gaan we weer rijden en fijne tochtjes maken. Alle vrijwilligers zien daar naar uit. Er is een nieuwsbrief gemaakt in de vorm van een boekje met de ritten voor de komende drie maanden.

Er wordt gestart met een klein aantal ritten in april. Ook de chauffeurs hebben twee jaar niet kunnen rijden en moeten er ook een beetje ‘inkomen’. Er worden een paar dingen veranderd. Dat is nodig in verband met de financiële positie: twee jaar stil staan heeft voor de voormalig buurtbus gevolgen. De bus moet grondig schoon worden gemaakt en krijgt nieuwe banden. De stichting wil de ritprijs zo vriendelijk mogelijk blijven aanbieden. Voorlopig wordt er daarom gereden met tenminste zes betalende deelnemers. Op een aantal verre ritten rijden de vrijwilligers alleen met een volle bus. Er moeten kosten worden gespaard. De gemeente Ommen heeft een extra coronasubsidie toegekend en de sponsoren en adverteerders hebben de stichting ook niet in de steek gelaten, dus kunnen er weer mooie tochten worden gemaakt.

Op de site: www.bbvechtdal.nl leest men het programma voor de komende maanden. Wie een uitje  wil boeken, kan bellen naar: 06 – 17 07 59 52. Margriet Leemhuis zit elke dinsdagochtend klaar om de telefoontjes en verzoeken te behandelen. Mailen kan ook, via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.