"Bij ons dagkamp" klaar voor leukste week van de zomervakantie

"Bij ons dagkamp" klaar voor leukste week van de zomervakantie

BIJ ONS DAGKAMP KLAAR VOOR LEUKSTE WEEK VAN DE ZOMERVAKANTIE

Al acht seizoenen lang weten Ruud, Priscilla en Anneke van Bij Ons Dagkamp een feest te maken van de zomervakantie van kinderen in onze regio. Ook dit jaar zijn ze weer van start gegaan met alle voorbereidingen, het zoeken van vrijwilligers, begeleiders, talenten en experts. “Zonder deze toppers kunnen we het niet.” Vertelt Ruud die ooit het zaadje plantte voor dit bijzondere vakantiekamp.

“Dit jaar mogen we het Dagkamp weer organiseren zonder corona-beperkingen. Dat is ongelofelijk fijn voor ons en de kinderen.” In 2020 kon Bij Ons Dagkamp niet doorgaan wegens de coronamaatregelen en Ruud kijkt daar moeizaam naar terug. “Kinderen de leukste week van hun zomervakantie geven is gewoon een feestje, dat feestje wil je niet afzeggen. Gelukkig ziet het er voor dit jaar goed uit en kunnen we tijdig opzoek naar begeleiders en vrijwilligers.”

Het Dagkamp draait al sinds 2014 op de krachten van vrijwilligers en studenten. “Dat maakt de sfeer uniek.” Vertelt Ruud. “Ieder jaar zoeken we talenten of experts die de kinderen iets moois kunnen leren over natuur, creativiteit, sport of cultuur. Daarnaast willen we tijdens de week vaste begeleiders die voor de kinderen vier dagen lang het vaste gezicht zijn. Deze begeleiders zijn aan het einde van de week echt de vakantiehelden van de kinderen.”

Nadat de eerste edities plaatshebben gevonden in de bossen van de Oldemeijer praat Ruud nu trots over zijn ‘eigen locatie’. “In 2018 zijn we verhuisd naar Beerzerveld, waar ik samen met Priscilla ’t Golfje heb overgenomen. De ruimte die we nu hebben voor Bij Ons Dagkamp is perfect. Dit was echt een droom die uitkwam voor mij: Het dagkamp in onze achtertuin.”

Alle kinderen tussen de 7 en de 12 jaar zijn welkom op het 4-daagse zomerkamp. Daarnaast kan je vanaf 17 jaar of ouder begeleider of vrijwilliger worden. Ruud hoopt op een mooie opkomst dit jaar, zowel qua kinderen als vrijwilligers en begeleiders. “Iedereen kan zich weer opgeven. Kinderen, vrijwilligers, begeleiders, wees welkom Bij Ons. Dit is echt de leukste week van je zomervakantie!”

Dit jaar gaat het 4-daagse dagkamp plaatsvinden van 18 t/m 21 juli. Opgeven kan via de site www.bijonsdagkamp.nl