Netwerken helpt bij vinden van een nieuwe baan

HARDENBERG - Werk zoeken hoef je niet alleen te doen. Je kunt jouw netwerk inzetten om een voorsprong te krijgen ten opzichte van al die andere sollicitanten. Hoe je dat kunt doen is de centrale vraag in de gratis online bijeenkomsten die in april door de Bibliotheek worden georganiseerd.

Alles over solliciteren Op woensdagochtend 6 april is het Sollicitatiespreekuur, waar vragen gesteld kunnen worden over het schrijven van een sollicitatiebrief en CV, het voorbereiden van een sollicitatiegesprek, maar bijvoorbeeld ook over het inrichten van een LinkedIn-profiel.

Training Ontspannen en met plezier netwerken... Hoe dan? In deze interactieve training op 6 april ontvang je tips en gaan we oefenen met de voorbereiding op een netwerkgesprek, zodat je goed beslagen ten ijs uitkomt. Je krijgt handvatten mee om op een ontspannende manier aan de slag te gaan met netwerken.

Walk & Talk Netwerkbijeenkomst: Reageren op vacatures Wat maakt van jou een kandidaat die goed past bij deze vacature? Voor een succesvolle sollicitatie zal je voor het beantwoorden van deze vraag door ‘de bril van de werkgever’ moeten kijken. In deze online sessie laten we je zien hoe deze ‘bril’ eruit ziet. Tijdens de Walk & Talk Online op donderdag 21 april krijg je tips & tricks van Debbie Heijne (De Levende Sollicitatiegids) én van je collega-werkzoekers.

JobOn: Weten wat je wilt Als je op zoek bent naar een leuke baan is het belangrijk om goed te weten wat je wil! Hoe zit jouw droombaan eruit? Welke elementen en waarden zijn voor jou belangrijk? Als je weet wat je wilt, dan kun je het ook bereiken! Dat is de uitdaging waarmee we in deze online training aan de slag gaan.

Alle activiteiten zijn gratis online bij te wonen. Aanmelden is verplicht. Meer informatie is te vinden op de website van de Bibliotheek: www.bibliotheekhardenberg.nl.