Verkiezingsavond Dalfsen en Ommen live via radio en tv RTV Vechtdal (met beeld en geluid)

gemeenteraadsverkiezingen

(afbeelding: Binnenlands Bestuur)

 

DALFSEN / OMMEN - De gemeenteraadsverkiezingen . Vandaag is de dag dat de stemmen worden geteld en er al dan niet politieke aardverschuivingen gaan plaatsvinden. In Dalfsen en Ommen konden kiesgerechtigden maandag en dinsdag al terecht bij het stembureau om hun voorkeur op het formulier aan te vinken. Die spreiding is enerzijds gedaan om ouderen en mensen met een beperking de kans te geven de drukte op de laatste stemdag te vermijden, anderzijds om coronabesmettingen te voorkomen. Wie de deur uitgaat om te stemmen: klop even op de broek- en jaszakken en kijk in de tas om te zien of u de stempas en een geldig legitimatiebewijs bij zich heeft. 

In beide gemeenten is veel aandacht voor de toegankelijkheid en inclusiviteit van de stembureaus. Het gros van de locaties is rolstoeltoegankelijk en voor mensen met een visuele beperking is er een leesloep beschikbaar of een vergrote kandidatenlijst. Bewoners van zorginstellingen hoeven de deur niet uit, want binnen het gebouw staan stemhokjes opgesteld waar vrijwilligers de kiezers wegwijs maken. 

De voorlopige uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen in Dalfsen en Ommen worden woensdagavond gepubliceerd op de website van Vechtdal FM en RTV Vechtdal. Van 20.00 uur tot ver na middernacht presenteren Vechtdal FM en Vechtdal TV een uitslagenprogramma waarbij wordt geschakeld naar de radio- en televisieverslaggevers. De uitzending is live te volgen op Vechtdal FM en het televisiekanaal van RTV Vechtdal.

Zwevend of nog niet helemaal overtuigd van de argumenten die de politieke partijen in Dalfsen en Ommen hebben op het gebied van bijvoorbeeld wonen, de energietransitie of landbouw? Check dan hieronder de filmpjes of het YouTube-kanaal van Vechtdal TV.

POLITIEK DALFSEN (PvdA - CDA - ChristenUnie - VVD - Gemeentebelangen - D66)

 

 

 

 

 

 

POLITIEK OMMEN (D66 - CDA - ChristenUnie - VVD - VOV -LPO - PvdA)